Belastingdienst

Fiscus zal vaker fouten toegeven

Bron: ANP

De Belastingdienst gaat opener communiceren over fouten in de eigen organisatie en bedrijfsvoering waarvan belastingbetalers de dupe zijn. Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) kondigde dat donderdag aan in een debat in de Tweede Kamer.

Meer transparantie

Wiebes wil transparanter zijn ”zodat mensen zien wat goed gaat en wat niet”. Onzekerheid bij een door de Belastingdienst gemaakte fout maakt de ellende voor mensen die er slachtoffer van zijn vaak erger.

Maar tegelijkertijd zijn fouten bij de Belastingdienst, een van de grootste werkgevers in Nederland waar gemiddeld 1 miljard euro aan belastinginkomsten per dag binnenkomt, niet te voorkomen en zullen ze altijd blijven, aldus Wiebes.

Fouten

Fouten treffen al snel tienduizenden mensen, maar kunnen in het geheel van de bedrijfsvoering van de fiscus dan toch beperkt zijn. De Belastingdienst zal fouten zo snel mogelijk herstellen en excuses aanbieden aan de mensen die het treft, maar Wiebes voelt er niet voor om elke fout aan de Tweede Kamer te melden. Grotere ‘procesverstoringen’ meldt hij wel in de tussenrapportages aan de Kamer.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *