NAC briefpapier AZ

Minister Asscher: 20 miljoen voor sectorplan in de auto- en rijwielbranche

Bron: Rijksoverheid

Er komt 20 miljoen euro beschikbaar voor een sectorplan in de auto-en rijwielbranche. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betaalt daarvan de helft, de rest van het bedrag komt van werkgevers en vakbonden in de bedrijfstak. Het geld gaat onder meer naar extra leerwerkplekken voor jongeren en de begeleiding van ontslagen werknemers naar ander  werk. Dat maakt minister Asscher vandaag bekend.

In deze sector werken ruim 77 duizend werknemers bij 10 duizend bedrijven die zich bezighouden met de  verkoop en onderhoud van auto’s en motors, scooters en (brom)fietsen. De door de crisis zwaar getroffen branche probeert mee te gaan in de snelle  technologische ontwikkelingen (ICT, elektrische motoren) en de veranderende wensen van klanten, die meer service en klantgerichtheid vereisen. Dit vraagt om andere vaardigheden van de werknemers.

In totaal heeft Asscher 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor sectorplannen. Eerder zijn al plannen goedgekeurd waaronder die voor de bouw, het transport, de uitzendbranche, de kinderopvang, de zorg en de schilders.

Een greep uit de afspraken van dit sectorplan:

  • 1450 extra leerwerkplekken
  • 900 werknemers worden naar ander werk begeleid, zowel binnen als buiten de sector
  • 6250 BBL-leerlingen krijgen extra scholing
  • 1000 nieuwe leermeesters en 375 leermeesters krijgen extra scholing
  • 6400 werknemers krijgen scholing
0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *