Belastingdienst

FIOD doet onderzoek naar faillissementsfraude kinderdagverblijf

Bron: Rijksoverheid

De FIOD heeft woensdag in een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude onder leiding van het Functioneel Parket een man en een vrouw uit Gouda aangehouden. Ook is een man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nieuw-Vennep aangehouden.

Faillissementsfraude

De twee mannen en de vrouw worden verdacht van faillissementsfraude bij een rechtspersoon in Nederland. Het gaat om een kinderdagverblijf in Gouda. De verdenking is dat de man en vrouw uit Gouda de rechtspersoon hebben overgedragen aan een katvanger en vervolgens de activa uit de rechtspersoon hebben gehaald. De rechtspersoon werd achtergelaten met forse schulden, waardoor een faillissement onafwendbaar was.

De katvanger is vermoedelijk de man die werd aangehouden in Nieuw-Vennep. De rechtspersoon werd achtergelaten met meer dan 2,5 miljoen euro aan schulden bij de Belastingdienst, pensioenfonds en overige debiteuren. De curator heeft daarom aangifte gedaan van faillissementsfraude.

Bij doorzoekingen op drie locaties in Gouda zijn digitale gegevensdragers en administratie in beslag genomen. Bij de aanhouding in Nieuw-Vennep is een hennepplantage aangetroffen; die is overgedragen aan de politie.

Onttrekking van geld

Bij faillissementsfraude worden op frauduleuze wijze geld dan wel goederen aan een onderneming onttrokken. Faillissementsfraude bezorgt de schuldeisers een financiële strop. Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij op verschillende vlakken schade toe. Daarom treden het Functioneel Parket en de FIOD hier tegen op.

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *